There was an error in this gadget

Thursday, 15 December 2011

BUSY DI HUJUNG TAHUN...

Assalamualaikum..... hari ni hari Jumaat 16 Disember 2011 bersamaan 20 Muharam 1433 Hijrah. Penghujung tahun 2011 hampit tiba. Dan aku semakin sibuk dgn kerja2 di ofiz. Hujung tahun macam ni la semua customer nak buat audit. Dan aku dgn gagahnye walaupun kd2 tensen t'pakse menyediakan semua dokumen. 3 bahagian utk 3 org punye kerja aku sorg yg buat!. Minggu ni terlampau sibuk hingga aku stress & hampir menangis. Mujur ada yg menyabarkan hati ini....
Dan minggu hdpn ada 1 lag audit dr customer yg lain. Byk nye nk kne buat...Sabarlah wahai hati....Dugaan dlm mencari rezeki...Dengan perangai org yg mcm2...SABAR2...dan aku terus bersabar...
Salam....

Tuesday, 4 October 2011

Syawal dah Berlalu...

as-salam...lame sudh xupdate blog ku ini...sampai habis syawal da...
juz nak share photo2 raye je la yek..


Hari Raya pertama ku...hehehe



My Family...kak Liz, my bother in law & ank2 sedare xde.. & yg take this pic..


With my boys...hahaha...adik lelaki je yg ade...


Cousins dtg beraye..& kitorg ikut beraye gak...


my bez frenz..dari form 1..Yusma & U-ull


Yang ni of coz "MY BELOVED ONCE"....

Friday, 26 August 2011

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA


Hari ni hari last bekerja... Pakai baju pon baju raya. Semanagt raya.. Kepada abah, En. Mohd Kasnan, & mak Pn. Siti Patimah, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN. Kakak, Hasnah Liza dan suami Mohd Hazril serta anak sedare Muhammad Amir Hakin & Hani Nureena semoga selamat perjalanan pulang ke Perak. Raya ke2 hati2 balik ke Johor. Kepada anagh, Mohd Najib & kakak ipar Nik Nur Azzah serta anak saudara Nur Aisyah, semoga selamat perjalanan pulang ke Johor. Adik2, Mohd Nasrudin balik umah cepat sikit,cat rumah, Mohamad Norazam hati2 balik dari Seremban. Naik motor ikut jln yg betol, Mohd Norarifin pula..selamat study sambil menyambut hari raya. Lepas raya ada trial SPM. DAn tidk lupa pada yang tersayang.. Mohd Norain.. Hati2 memandu pulang...inagt lah orang yang tersayang..

Lagi 1 jam nak balik..mlm ni kne buat kuih raya... SELAMAT HARI RAYA semua...cuti seminggu..sonoknye..raye sakan...da....



Wednesday, 24 August 2011

PENGHUJUNG RAMADHAN

Assalamualaikum... sudah lama aku tidak mencoretkan sesuatu di blog ki ini... agak busy di bulan puasa ini. Pertama kali aku berniaga kuih raya.. Walaupun dalam kuntiti yang tidak banyak, tapi aku puas.. Kadang2 down sebab takut tak sempat siapkan tempahan.. Tapi dengan bantuan EMAk tersyang, yg sanggup teman aku setiap mlm sampai ke pagi..sampai tidur di dapur sebab takut tak bangun sahur. Terima kasih mak..love you...

Lagi 4 hari, insyaAllah seluruh umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitri.Adakah ini Ramadhan terakhir kita? Hanya Allah saja yang tahu. Bila cakap pasal ramadhan terakhir, teringat cerita RAMADHAN TERAKHIR kt tv3. Hari ni last episod. Memang mengusik jiwa cerita tu..penuh denagn pengajaran..



Friday, 15 July 2011

PIALA...HAMPER...BATCH...SHC...

haluu..... Agak lame jugak tak jengah blog ni...agak2 ade sawang x ek...hehehe... Juz nak share ape yg blaku hari ni..di tempat kerja... Ade perasmian SAFETY AWARENESS CAMPAIGN.. as a committee msti la kne involve dlm acara ni... salah satunya..kne b'kawad..wawaaaa... lame sudah tak berkawat..but juz simple2 je... Bukan mcm mse KOMANDER KESATRIA UITM dulu...

Kt sini juz nak share gambar2 ape yg aku dpt hari ni...ngeh ngeh ngeh...


(Ni batch untuk SAFETY & HEALTH COMMITTEE)




(NI PIALA SAGUHATI TOP 8 UNTUK PERTANDINAGN SLOGAN)




(HAMPER UNTUK TOP 8)

Yang sedihnye..name ku tidak t'panggil untuk hambik piala & hamper t'sebut... rupenye tetinggal... tak dpt la naik pentas..huhu...

k la..lain kali nk placing pic mse posing2 pulak.. Lmbt ckit sebab kat camera org lain... DAAAAAAAAAAA....

Saturday, 30 April 2011

hiGHway

Skrg sdg b'ada di lebuh raya utara seltn. Menuju ke Melaka. Ke rumah kakak. Keadaan cuaca tak menentu. Ada tmpt hujn,ada x. Jln p0n byk kndraan. Jln menuju ke sltn nmpk lbh byk. Biase la cuti 3 hr bg y xkeje arini. Yg keje cti 2 hr je la ye.
B'5 dlm sbuah kreta viva. Mula2 dgr mcm xmuat kn. Tp ok je. Adk y drve. Kakak die mls. Adk lelaki,xpe la kn. Nk wat fmly gatherg ktenye. Huhu..i like..
Sok akn g bjaln2. Xtaw ke mane. Nk lelp jap la..ngntok plak. Yela, td sempt g dating. Hehe.. Padahal g by0 utang. K..daaa

Thursday, 28 April 2011

ccTV? oh TIDAK!!!!

sudah jadi kes berat ni. Opiz nk pasg cctv? BIG BOS dah msuk & tgk2 tmpat nk letk cctv. Abis la mcm ni. Semua opiz die nk pasg. Byk betol duet die..Tp gaji xnaik2. Ni yg b'tmbh hangin 1 badan ni... Nmpknye dah xbole nk ngulor2..n b'tenet2 g..kne lbh b'wspada.. So kne tukar ckit posisi pc aku ni. Nk kasi adjust kasi xnmpk kt cctv 2..hahaha..Giler jahat..

Kt HR opiz pon nk pasg gak.. Tmpat b'gosip 2..Alamat tepu la aku kt opiz yg rate2nye bz ngn keje diorang...

Kt opiz CS pon pasg gak...semua tmpat la die pasg..haiyaa! manyak sush la ini mcm..Mcm duduk dlm pnjra.. Semua nk tgk nk pntau.. huh! wat sakit ati je...Cmni nk cri keje len la..xaman lg nk dok cni...

Pape pon blom ade rezki kt mne2..Kne la keje kt cni dlu.. Harpo2 xde pape prob lps psg cctv t'sebut..

Monday, 4 April 2011

7 AYAT CINTA

Hari ni nk share something yg dpt dpd kwn lame... jika dibaca & difahami.. amat b'makne. senang utk d lakukan setiap hari tnpa perlu mengeluarkan belnje yg besar @ tenaga.. tapi kita sbg manusia selalu alpa & leka dgn dunia. jadi RENUNG-RENUNGKAN & SELAMAT BERAMAL...


Sabda Rasulullah SAW:
"barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan.."

1. B ismillahhirrahmanni rrahim: P ada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.

2. A lhamdulliah: P ada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.

3. A stagfirrullah: J ika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk.

4. I nsyaallah: J ika ingin muelakukan sesuatu pada masa akan datang.

5. L ahaulawalaquatailla hbillah: B ila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk.

6. I nnalillah: J ika menghadapi musibah atau melihat kematian.

7. L aailaahaillallah: B acalah sepanjang siang dan malam sebanyak-banyaknya. amalkanlah selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang yang terpilih oleh Allah.

Wednesday, 30 March 2011

Happy utk t'SAYANG


ha...td dapat berita agk gembira dari ABANG...loan da approve...sok da bole kuar kete..ha?! tol ke? cpt je dpt...then sok kne amek time-off..nk p amek kete... yg sedihnye..kete kaler green da hbis stok..tggl color silver & bronze garnet utk Mac punye sale..dpt disc. RM3k...abg pilih kaler bronze garnet..ok la 2..cokt2 gold gitu. pasni boleh melarm ngn kete baru..hehehe

kete aku tetp d hati..i love my Vivi..hehehe

Monday, 21 March 2011

WAKTU SENGGANG

Wah3...waktu senggang ye...da bbrp hri lyn novel kt blog2..kurg sikit rase tension (tension ke?). sbb keje xbrpe nk ade lately ni..

Jumaat & Sabtu lepas ade training...kne la dtg hri sbtu hri xbkrje 2..ble ingat2 balik..t'ingat zmn kt U' dlu. siap ade presentation lg..& aku salh sorg yg kne present. tp dgn rela hati sbb dlm group aku saling tolk-menolak..& tetbe feel nk study 2 dtg palk..hahaha

Ble sebut pasl study, aku bru t'ingat. DPLI yg aku apply tu aku xhntar pon. WHY??? b'coz of my VivI. waa...sape nk byr kalo aku smbg study..ngn hutg PTPTPu lg...& dgn tekdnye aku xhntar walaupon aku da isi on9. xpe la..tumpukan yg lain..

ok..nk smbg lyn novel..i'm so BORED!!hahaha..
c later..

Friday, 11 March 2011

sAtu hARi yg AGak bOOosaN..

Hari ni hari Jumaat. Agak bosan jugak hari ni..bukn hari ni jer..tp hr2 sbelumnye pon bosan gak...huhu...

Esok cuti...ape nk buat la agknye...Nk ajak t'sayg tgk movie la..'HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA'. mcm besh jer...tu pon kalau cik abang xbz...lame da xtgk movie kt pawagam...

Hari Ahad...satu lagi hari cuti..Mak ajak g kenduri kawin..tp mcm malas je..OPS! hampir t'lupa..my BELOVED besday..Sudah tua sayang ku itu..hehehe..ape suprise nk buat ni..skrg tgh buln ni..emmm.....akn d pk2 kn..blnje tgk movie je la..hehehe..

Tuesday, 8 March 2011

WELCOME


Hari ni nl launch blog baru...hehe..Blog ni akan dikongsi b'sama yg tersayang...
Yg t'sayang tu luas maknenye...pape pon...jgn hangat2 je...
Ini t'sayang saya..hensem kan..i love u abah...& yg tomey2 of coz ler his lOveLY daughter..i like..hehehe